lifestyle
98

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Klix.ba
Vrsta kafe koju pijete mnogo govori o vašoj ličnosti, tvrdi se u novom istraživanju.

Studija je pronašla zajedničke osobine ljudi koji uživaju u određenoj vrsti kafe.

Ako volite kafu s mnogo pjene, poput kapučina, onda postoji mogućnost da ste opsesivni i da volite držati sve pod kontrolom, dok se oni koji piju kafu s mlijekom trude da zadovolje druge.

Klinički psiholog Ramani Durvasula analizirao je 1.000 osoba koje piju kafu.

Anketa je procijenila veliki broj zajedničkih ličnih stilova i psiholoških crta, u koje su uključene otvorenost, zatvorenost, strpljenje, perfekcionizam, toplina, osjećajnost, opreznost i društvena odvažnost.

Konzumenti crne kafe smatraju se direktnim osobama. Vole da stvari budu jednostavne, tihi su i čudni, ali znaju svoj put. Biti nagao i pomalo odbojan također su uobičajene crte ličnosti konzumenata ove vrste kafe.

A konzumenti kafe s mlijekom su neurotičniji i žele zadovoljiti druge osobe. Oni vole pomagati drugim osobama u svom životu, ali ne brinu previše o sebi samim.

Konzumenti instant kafe su osobe koje će vjerovatno oklijevati u nekim stvarima, previše su ležerne i vole ignorisati stvari.

A individualci koji naručuju slatka pića, poput ledene kafe, su društveno odvažne osobe, koje su i dalje klinci, imaju senzibilitet djece i "mladi su u srcu". Ne prave uvijek zdrave izbore i mogu biti nesmotreni. Oni su također trendseteri.

Oni koji piju duplu kafu bez kofeina s velikom pjenom su opsesivni, kontroliraju i bazirani su na detalje.