lifestyle
0

Splićanin Jovica Kozlica svjetski prvak u bacanju papirnatih aviona

Sarajevo-x.com
Splićanin Jovica Kozlica bacivši 39,43 m postao prvakom Red Bull Paper Wings-a, svjetskog prvenstva u bacanju papirnatih aviona, disciplina najduži let.

U konkurenciji 48 natjecatelja u svojoj kategoriji iz isto toliko zemalja svijeta, Jovica prvo ulazi u super finale s bacanjima uvijek oko 40m. Ulazak među najboljih 5 donio je i prvu nervozu i prvo bacanje završava van dozvoljenog prostora ali posljednjim smirenim bacanjem Jovica dobacuje do 39,43 što je dovoljno za titulu prvaka svijeta.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Drugo mjesto osvojio je Rodrigo Cota (Meksiko), a treći je naše gore list Bojan Dundovic (Cyprus).

Oduševljen pobjedom i osvojenom titulom svjetskom prvaka Jovica je izjavio: "Vjerovao sam u svoj model aviona i način bacanja ali ovo je za mene večer iz snova...."

Nagrada za prvo mjesto Jovici će biti let mlaznim avionom. Pored kategorije najdužeg leta natjecatelji su odmjerili vještine u još dvije kategorije. Najduže vrijeme provedeno u zraku i Najbolji akrobatski let, ukupno je sudjelovalo preko 140 natjecatelja.

Bh. Student Mirza Kamenjasević je najbolje plasirani od naših učesnika i osvojo je 10. mjesto u disciplini najbolji akrobatski let.

[SLIKA]2[/SLIKA] Mirza Kamenjasević

Poredak po kategorijama:

Najduža duljina leta

  1. Jovica Kozlica (Hrvatska)
  2. Rodrigo Cota ((Meksiko)
  3. Bojan Dundovic (Cipar)

Najduže vrijeme provedeno u zraku

1.Diniz Nunez (Brazil) 2. Eduardo Colocho (El Salvador) 3. Tommaso Bonato (Svicarska)

Najbolji akrobatski let

  1. Sagi Volniansky (Izrael)
  2. Peter Lozek (Slovacka)
  3. Rodrigo Miyamoto (Brazil)