{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šokantne fotografije koje pokazuju u kolikoj je mjeri zagađena Kina

25.1.2015. u 17:06
26
74
Šokantne fotografije koje pokazuju u kolikoj je mjeri zagađena Kina
26
Kinu odlikuju predivni krajolici i prirodne ljepote, ipak, u nekim njenim dijelovima, zagađenje je doseglo takve razmjere da ne možete vjerovati da se radi o istoj zemlji.
Ove šokantne fotografije će vam pokazati u kolikoj su mjeri zagađeni određeni dijelovi Kine.

Peking i drugi dijelovi ove zemlje već su postali prepoznatljivi po katastrofalnoj situaciji kad je u pitanju zagađenje zraka - otrovne čestice i smog već duže vrijeme predstavljaju rizik po zdravlje stanovništva, a koncentracija otrovnih čestica zna biti 40 puta veća od dozvoljenih standarda, pa je hodanje ulicama s medicinskom maskom na licu uobičajena pojava.

Također, nelegalno odlaganje smeća je učestala pojava, toliko da određeni dijelovi ove zemlje podsjećaju na veliku deponiju. Tu su i posljedice naftnih mrlja, a brojne su rijeke u potpunosti promijenile svoju boju zbog velikih količina algi ili boja iz obližnjih fabrika.

Kineske vlasti obećavaju kako će napraviti nešto po ovom pitanju i poduzeti određene mjere kako bi se situacija popravila, no to je prilično teško u zemljama u kojima se industrija rapidno razvija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: