lifestyle
0

Slovenski prvoaprilski hit bili Trump i Kučan

FENA
U Sloveniji su odabrane najbolje prvoaprilske šale vodećih slovenskih medija.

Vijest da će bogati Amerikanac Donald Trump investirati 60 milijuna eura u gradnju najveće piramide na svijetu u kojoj će, blizu slovenskog gradića Ajdovščina, smjestiti europski aeronautički muzej, te informacija da bivši predsjednik Milan Kučan osniva vlastitu političku stranku, bile su najuspješnije prvoaprilske šale vodećih slovenskih medija, ljubljanskog "Dela" i nacionalne televizije.

Kako se zna da je Trumpova supruga Melanija, nekadašnji fotomodel, rođena u Sevnici blizu Krškoga i da planovi o gradnji takve piramide doista postoje, prvoj šali iz "Dela" mnogi su "nasjeli" makar je bila začinjena podatkom da je Trumpov investicijski uvjet da projekt vodi pobjednik njegova televizijskog reality-showa "Pripravnik" (The Apprentice).

Malo nevjerojatnije zvučala je vijest RTV Slovenija da bivši predsjednik Milan Kučan pretvara "Forum 21", u kojemu sudjeluju istaknute javne osobe i gospodarstvenici, u političku stranku koja će se natjecati na idućim parlamentarnim izborima.

Kučan je, naime, od 2002. godine, kad je završio svoj drugi predsjednički mandat, više puta demantirao spekulacije da će se vratiti na političku scenu.

Osobito je odbacivao glasine da razmišlja o osnivanju stranke, iako po mišljenju sadašnjih koalicijskih stranaka u vladi desnog centra i dalje ima jak neformalni utjecaj na suprotni politički pol.