Najavljene aktivnosti
50

Škola trčanja Klix s novim logotipom u novu sezonu

Klix.ba
Škola trčanja Klix će otvoriti novu sezonu najpozitivnije priče u gradu novim vizuelnim identitetom.

Ovom promjenom će škola obilježiti dosadašnje uspjehe te najaviti novu sezonu u kojoj će svi prijavljeni polaznici moći proći kroz dva ciklusa redovnih treninga u jednoj od četiri grupe, uz nadzor iskusnog trenerskog tima i iskoristiti brojne pogodnosti.

"Projekt Škole trčanja se u ovih sedam godina neprekidno adaptirao potrebama trkača i rastao iz generacije u generaciju. Željeli smo ljubav i naviku trčanja prenijeti na druge i širiti ideju grupnog trčanja u zajednici, zato smo zapravo i osnovali Školu trčanja Klix. S vremenom su sāmo trčanje i rekreacija postali baza na koju su se nadogradile brojne druge komplementarne vrijednosti i aktivnosti. Počeli smo sve češće redovne treninge 'produžavati' planinarenjem, druženjima, izletima, odlascima u kino, raftinzima i brojnim drugim druženjima koja su izgradila pravu malu trkačku porodicu, koja iz godine u godinu raste. Ponosni smo što smo u Školi trčanja Klix napravili prostor za pozitivnu ličnu trasformaciju velikog broja naših polaznika, koji su zauzvrat pokrenuli brojne pozitivne promjene ne samo na ličnom planu, nego i u zajednici. Gotovo da ne postoji humanitarna ili društveno odgovorna kampanja u trkačkoj zajednici koju nisu ili pokrenuli naši školarci ili aktivno učestvovali kroz prodavanje svojih kilometara, ličnim donacijama ili na neki drugi način. Polaznici Škole trčanja Klix potvrđuju da je zdrav, aktivan pojedinac, ne samo vrijedan sebi, nego i cijeloj zajednici", izjavio je Erol Mujanović, suosnivač Škole trčanja Klix i direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

U 2019. godini Škola trčanja Klix će nastaviti okupljati nove i stare trkače i trkačice i voditi ih kroz nove avanture. Prva u nizu je 5K proljetna trka koja će se održati 20. aprila. Za sve polaznike Škole, startnina za ovu trku će biti uključena u cijenu prvog ciklusa. Proljetni trkački semestar završava se 14. juna 10 K noćnom trkom, a u utorak 25. juna počinje Ljetni trkački semestar u okviru kojeg se održava XIII Sarajevo Sberbank polumaraton. Ovo je tradicionalno omiljeni dan za sve polaznike koji trče jednu od trka koje se održavaju 15. septembra u okviru Olimpija Run Festa, nakon kojeg počinje jesenska sezona zajedničkih odlazaka na trke u BiH i šire.

Napominjemo da su prijave za novu generaciju polaznika Škole trčanja Klix otvorene i da se svi zainteresovani mogu prijaviti putem prijavnog obrasca na oficijelnoj stranici Udruženja Marathon. Detaljne informacije o predstojećoj sezoni će svi zainteresovani moći dobiti na Info sesiji koja će se održati 30. marta u 11:00 sati u Kinu Cinema City, a prvi trening će se održati 2. aprila s početkom u 18:00 sati u ulici Franje Račkog.