Otkrijte novu ljubav
218

Škola trčanja Klix otvara prijave za novu generaciju polaznika

Klix.ba
Škola trčanja Klix je kao najiskusnija i najuspješnija škola rekreativnog trčanja u zemlji, u proteklih šest godina, pomogla više od 600 osoba da otkriju ljubav prema trčanju i steknu nove životne navike povoljne za bolju formu, ljepši izgled i sveukupno zdravlje.

Kada tome dodamo nova poznanstva i druženja, jasno je zašto je nazvana najpozitivnijom pričom u gradu.

Novosti koje trenerski tim Škole trčanja Klix uvodi u novoj sezoni su brojne, a za današnje otvorenje online prijava više detalja podijelili su Franjo Šola iz Udruženja Marathon, trener i suosnivač Škole trčanja Klix.

"Škola trčanja Klix i dalje ostaje namijenjena i onima koji nikada nisu trčali kao i rekreativnim trkačima koji već trče, ali žele da unaprijede formu uz druženje. Pored podjele trkačke sezone u dva potpuno odvijena ciklusa, proljetni i ljetni, posebno bih izdvojio formiranje četvrte grupe polaznika pored tri već postojeće. Radi se o najbržoj grupi do sada, koja će se zvati 'Ultra' grupa i koju će voditi iskusna maratonka i najbrža Ironman finišerka u BiH Selma Kukić. Pomagat će joj druga Ironman triatlonka i maratonka Neira Odobašić i drugi gostujući trkači iz BiH i regije. Ultra grupa će biti za sve trkače koji žele trčati Sarajevski noćni cener 10 K ispod 50 minuta ili Sarajevo Sberbank polumaraton za 1 sat i 45 minuta. Želimo ponuditi priliku iskusnim trkačima za trčanje u grupi uz nadzor i struktiran plan treninga", kazao je Šola.

Šola također najavljuje da će svi koji se odluče upisati Proljetni semestar Škole, koji počinje 2.4. i traje do 14.6., između ostalih pogodnosti, dobiti na poklon startninu za Proljetnu trku od 5 K koja će se održati 20.4.2019. u organizaciji Udruženja Marathon, te popust za popularni noćni cener, 10 K trku koji se održava 14.6.2019. u Sarajevu.

"Za nove polaznike, pored uspješnog plana treninga, pripremamo brojne edukativne sadržaje i druženja, niz izleta u prirodu, projekcije filmova, organizovani odlazak na trke u zemlji i regiji. Tu je i kontinuirani nadzor i prilika za savjetovanje o trčanju, ishrani i drugim temama koje su zanimljive novim polaznicima koji se odluče da s nama podijele (još jednu) trkačku avanturu", rekao je Šola.

Pored navedenog, sve polaznike i polaznice očekuju broje pogodnosti i popusti kod partnera Udruženja Marathon kao što su: posebno dizajnirana sportska majica, sponzorirani treninzi na duge staze uz ukusnu hranu i druženje, popust od 20 posto na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, popust od 20 posto na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama, popust od 20 posto na sve proizvode dostupne na Internet prodavnici BIONA, popust od 10 BAM na mjesečnu članarinu za sve treninge u BTC Fitness, korištenje FitPass mjesečne kartice za samo 50 BAM umjesto 75 BAM (30-31 termin mjesečno/jedan trening), te brojni drugi koje možete pročitati na oficijelnoj stranici Udruženja Marathon.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Školu trčanja Klix putem zvanične stranice Udruženja Marathon, te više informacija mogu dobiti preko Facebook stranice škole.