Zdrav život
330

Škola trčanja Klix uskoro otvara prijave za novu generaciju polaznika

Klix.ba
Trenerski tim Škole trčanja Klix najavljuje brojne nove novosti u 2019. godini za sve koji žele redovnu i zdravu fizičku aktivnost, druženje i nova iskustva.

Dok trkači i trkačice prethodnih generacija vrijedno treniraju za grupni pohod Udruženja "Marathon" na 19. Splitski polumaraton koji će se održati 24. februara 2019. godine, veliki broj upita pristiže za upis u novu generaciju Škole trčanja Klix koja će od 2. aprila 2019. sedmu godinu za redom preplaviti sarajevske ulice još jednom generacijom školaraca i školarki.

Kroz niz godina postojanja sa preko 600 polaznika i polaznica Škola trčanja Klix je potvrdila činjenice koje je nauka već odavno utvrdila – redovno bavljenje fizičkom aktivnošću poput trčanja potiče dobro raspoloženje, smanjuje stres i rizik od kardio-vaskularnih bolesti, pomaže u gubljenju prekomjernih kilograma, a druženje i trčanje u grupi olakšavaju napredak i postignuće.

U Školi trčanja Klix savladavaju se osnovne trkačke tehnike i rutine koje iz treninga u trening grade potpuno nove životne navike kod polaznika i polaznica.

"Velika privilegija i zadovoljstvo je učestvovati u ličnom i grupnom preobražaju koji iz generacije u generaciju doživljavaju naši školarci", rekla je Selma Mameledžija, članica trenerskog tima Škole trčanja Klix.

Također je istakla da će polaznici i polaznice svih grupa ove godine imati priliku da prisustvuju posebno organizovanim tematskim druženjima za razmjenu iskustva, te trčati pod redovnim nadzorom u pratnji iskusnog trenerskog tima i gostujućih stručnjaka iz oblasti sporta i rekreacije.

Iz Udruženja "Marathon" Sarajevo poručuju da je ovogodišnji program Škole trčanja dodatno unaprijeđen i da sve koji se priključe očekuje mnogo novih aktivnosti koje garantuju kvalitetno provedeno vrijeme i višestruke benefite.

"Na osnovu višegodišnjeg iskustva vođenja Škole i brojnih vlastitih iskustava u svijetu rekreativnog trčanja, u ovoj godini uvodimo nekoliko vrijednih unaprjeđenja u naš program. Školsku godinu smo podijelili u dva dijela, a otvara je Proljetni semestar koji počinje 2.4.2019. i završava se svečano 14.6.2019. godine 10 K noćnom trkom kojom ćemo proslaviti napredak koji su polaznici postigli za 11 sedmica treninga. Potom ćemo 25.6. 2019. godine započeti Ljetni semestar koji će trajati sve do 28.09.2019. godine nakon čega grupno odlazimo na ekskurziju na 28. Zagrebački polumaraton po još jednu medalju. Naravno prva i najdraža medelja u godini se osvaja kod kuće, na XIII Sarajevo Sberbank polumaratonu 15.9.2019. godine koji ostaje najvažniji i finalni test za polaznike. Učešće na trkama naravno nije nužno, temelj Škole trčanja su redovni treninzi i dobra atmosfera kroz druženje, edukaciju i podršku“, rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon i jedan od osnivača Škole trčanja Klix.

Od ostalih novosti Mujanović najavljuje uvođenje nove i najbrže grupe koja je namijenjena naprednim trkačima i trkačima koji žele značajno unaprijediti svoje vrijeme.

Pored navedenog sve polaznike i polaznice očekuju broje pogodnosti i popusti kod partnera Udruženja "Marathon" kao što su: posebno dizajnirana sportska majica, sponzorirani treninzi na duge staze uz ukusnu hranu i druženje, popust od 20% na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, popust od 20 posto na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama, popust od 20 posto na sve proizvode dostupne na Internet prodavnici BIONA, popust od 10 BAM na mjesečnu članarinu za sve treninge u BTC Fitness, korištenje FitPass mjesečne kartice za samo 50 BAM umjesto 75 BAM (30-31 termin mjesečno/jedan trening), te brojni drugi koje možete pročitati na oficijelnoj stranici Udruženja "Marathon".