Naredne sezone
184

Skijaši će sezonske ski-karte Jahorine moći koristiti na devet slovenskih skijališta

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Korisnici sezonskih ski-karata Olimpijskog centra Jahorina moći će u narednoj sezoni da ih koriste i u devet slovenskih ski-centara - Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, ali i obrnuto, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je danas u Krvavecu u Sloveniji da je ovaj dogovor sa predstavnicima slovenskih ski-centara naišao na oduševljenje svih koji su čuli za njega, te izrazio nadu da će skijaši iskoristi ovu pogodnost.

Prema njegovim riječima, Jahorina postaje jedan od vodećih ski-centara u regionu, a saradnja sa slovenačkim centrima samo je još jedan od dokaza za to.

"Sada kada Jahorina ima sigurnost u snijeg sa minimum 120 zagarantovanih dana skijanja, vjerujem da će se veliki broj skijaša iz Slovenije odlučiti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini, što je zaista vrijedno pogledati", istakao je Ljevnaić.

Ljevnaić je naglasio da će Olimpijski centar zimu dočekati sa kompletno izgrađenim i završenim "tehnoalpin" sistemom za vještačko osnježavanje kojim je povezano cijelo skijalište sa 88 lansera i 25 topova.

On je podsjetio da je na vrhu Jahorine izgrađeno vještačko jezero od 75.000 metara kubnih koje će biti, kako je naveo, atrakcija i ljeti i zimi, a koje će prirodnim padom osnježavati jahorinske staze.

Ljevnaić je istakao da Jahorina ima 40 kilometara odlično uređenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, te dodao da je osam staza homologovano po "fis" standardima.

"Noćno skijanje, ski-vrtići, više od 1.030 metara postavljenih vjetrobrana, te proširene i ublažene postojeće staze, novi parking-prostori govore da se radi o odličnoj destinaciji za zimski odmor i skijanje", rekao je Ljevnaić i pozvao sve da posjete Jahorinu i sami se uvjere u sve njene ljepote.