lifestyle
0

Skateboardom preko Kineskog zida

VOA/Sarajevo-X
Kalifornijski skateboarder Danny Way preskočio je Kineski zid i tako postao prvi čovjek koji je preskočio ovu drevnu građevinu bez pomoći motora.

Way je zatim još tri puta preskočio Kineski zid, dodajući svojim skokovima i piruete u zraku. Skateboarder je kretao s posebno izgrađene velike rampe u blizini tri hiljade godina starih vrata Ju Yong Guan. Way je inače, preskočio 18 i pol metara debeli zid krećući se brzinom do 80 kilometara na sat.

"Bio sam svjestan opasnosti i srce mi glasno kucalo cijelo vrijeme, ali uspio sam zahvaljujući svojoj ekipi i posebna mi čast da je kineski narod prihvatio moju viziju," rekao je 31-godišnji Way u prigodnoj izjavi.

Way nije prvi sportaš koji je pokušao preskočiti Kineski zid. G. 2002. Wang Jiaxiong doživio je frakturu lubanje i poginuo kada je pri preskoku na terenskom biciklu promašio mjesto za spuštanje.

Way je prvi sportista koji je pokušao preskočiti Kineski zid na skateboardu. Za tako nešto je, doduše, imao odlične kvalifikacije, s obzirom da je aktualni svjetski prvak u daljini i visini skokova skateboardom.