Sport i muzika
108

Sjajna zabava na Trci poznatih ljubitelja Jahorine, publika uživala uz Lexington bend

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Trka poznatih ljubitelja Jahorine, čija zaštitna lica su Bojan Križaj i Jure Franko, održana je danas u "fair play" duhu na 40 kilometara dugoj stazi Poljice, da bi potom sportsku napetost opustio i uveselio Lexington bend ispred hotela Termag.

Ovogodišnja Trka je imala i društveno-odgovorni karakter, pa je sav novac od prikupljenih kotizacija dodijeljen u humanitarne svrhe. Ček je dodijeljen Fikretu Kubatu, direktoru Roditeljske kuće u Sarajevu na večerašnjoj VIP zabavi u restoranu Koliba.

Poznati jugoslavenski skijaši Bojan Križaj i Jure Franko su otvarili Trku poznatih ljubitelja Jahorine. Zabava je počela tačno u podne, a stand-up komičari Hazim Mujčinović i Peđa Bajović uveli su posjetitelje u program dešavanja. Zatim je uslijedio nastup DJ-a, te dijeljenje markera za učesnike Trke.

Trku su otvorili bh. paraolimpijci u skijanju a program su nastavili članovi udruženja "Međedi" i prijavljeni učesnici Trke. Na samom kraju Trke su instruktori ski škola na Jahorini demonstrirali svoje vještine skijanja uz fascinantne vizuelne efekte uz pomoć rekvizita.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Žana Novaković, druga je bila Marija Granzov-Močević, dok je treća bila Ana Stanić. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Strahinja Đokanović, dok su Vladimir Lučić i Saša Mimić bili drugi, odnosno treći.

Tokom dana su dodijeljene i vrijedne nagrade nagradnog konkursa koji je tokom prethodnih dana bio aktivan na oficijelnoj Facebook stranici Trke.

Pored Franka i Križaja, na Jahorini su danas bili Frano Lasić, Ana Stanić, Neven Bošković, Milan Kanlić, Tomislav Cvitanušić, Veselin Jevrosimović, Srđan Mijatović, Sejo Sofić, Branimir Rađenović, Lajla Torlak, Marko Marković, Nenad Šarenc, Mirjana Mauri, Belma Pećanin i mnogi drugi.

Trku poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz organizovali su kompanija Comtrade, hotel Termag i Olimpijski centar Jahorina.