Puno smijeha i igre
861

Sjajna atmosfera u Roditeljskoj kući, mališani se družili s Amelom Tukom

E.S.H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Amel Tuka, najbolji bh. atletičar i osvajač srebrene medalje na posljednjem Svjetskom prvenstvu u atletici danas je posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu. Atmosfera je bila sjajna, mališani su uživali u igrama i pažnji koju im je Amel poklonio.

"Drago mi je da sam došao ovdje da se igram s djecom, vratim se u svoje djetinjstvo i sretan sam što smo svi tu. Djeca imaju problem, ali mi smo tu da stvorimo pozitivnu atmosferu, da im vratimo osmijeh na lice. Ne smiju se osjećati zapostavljeno i to je ono što im treba u ovim trenucima", rekao je Tuka.

Dodao je da je došao u Roditeljsku kuću kako bi djeci koja se bore za svoje zdravlje vratio nadu i osmijeh.

Direktor BH Telecoma Sedin Kahriman kazao je da današnji događaj nije prilika da se daju "velike izjave".

"Danas smo tu kao roditelji i prijatelji ove kuće. Došli smo s namjerom da učinimo boravak ovoj djeci što ugodnijim i da pružimo podršku roditeljima. Uprava BH Telecoma od 2003. godine sarađuje s Udruženjem Srce za djecu koja boluju od raka i želim se zahvaliti i odati veliko poštovanje direktoru Fikretu Kubatu i njegovom timu za sve što rade", kazao je Kahriman.

Na kraju je kazao da je emotivno doći u Roditeljsku kuću i da je najpotrebnije djeci pružiti nadu i pažnju kako bi teške trenutke lakše podnijeli i kako bi se uskoro vratili u školske klupe i igri sa svojim prijateljima.

Djeca su dobila i poklone, a druženje je proteklo uz puno smijeha i zabave.