promo
7

Simptomi parodontoze, dr. Mersiha Avdić-Saračević: Značaj ranog prepoznavanja i mogućnost prevencije

Prepoznavanje parodontalne bolesti u najranijem stadiju je u direktnoj vezi sa uspjehom liječenja i sa mogućnošću potpunog izlječenja.

Rani simptomi gingivitisa

Trenutno u svijetu oko 80% odraslih ima neki oblik bolesti desni. Znak da možda imate parodontalnu bolest je ako su Vaše desni otečene, jarko crvene, tamnocrvene ili ljubičaste, ako su osjetljive na dodir ili lako krvare, te ako prilikom pranja zuba ili čišćenja koncem pljujete krv.

Koji su simptomi uznapredovalog periodontitisa? Neugodan zadah, gnoj između zuba i desni, klimavi zubi, promjena načina na koji se zubi spajaju prilikom zagriza, bolno žvakanje, sve su ovo znači da je parodontoza već u ozbiljnijoj fazi.

Šta učiniti ako imate neki od navedenih problema sa desnima?

Kako je vjerovatno narušena prirodna ravnoteža koja se održava pomoću pljuvačke i dobrih bakterija u ustima redovno četkanje neće riješiti problem povećanog rasta bakterija u desnima. Ovo je dovoljan razlog da već danas zakažete svoj pregled u Dental Office Sarajevo gdje ćete dobiti stručnu procjenu stanja Vašeg oralnog zdravlja, zahvaljujući detaljnoj analizi stanja kosti, zuba i potpornog aparata zuba savremenim 3D rendgen aparatom vrhunske CMOS tehnologije.

Zakažite svoj termin: 033 666 615 svakim radnim danom, od 10h do 18h.

Kako parodontalna bolest napreduje, simptomi postaju očigledniji. Ako se liječenje ne započne na vrijeme, gubitak zuba je neizbježan. Očuvanje vaših prirodnih zuba zavisi od toga koliko brzo ćete reagovati.

Može li se izbjeći parodontoza?

Kako biste smanjili rizik od nastanka parodontoze, potrebno je izbjegavati štetne faktore koji dokazano povećavaju šanse za njen nastanak. Ako imate bilo koji od faktora rizika ili primijetite neki od simptoma gingivitisa ili periodontitisa, potražite stručnu procjenu stanja vašeg parodoncijuma u ordinaciji Dental Office što je prije moguće, jer ćete uz temeljitu dijagnostiku dobiti vrhunsku brigu o Vašem oralnom zdravlju.

Da li je moguća prevencija paradontalne bolesti?

Najbolji način za prevenciju parodontoze je slijediti program pravilne oralne higijene u koji Vas može uputiti Vaš parodontolog. Što ranije u životu počnete primjenjivati i nastavite dosljedno praktikovati naučene tehnike pranja i čišćenja zuba, veće su šanse da se parodontalna bolest neće razviti. Dr. Mersiha Avdić-Saračević, vrhunski specijalista sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom primjenjue tretman parodontitisa po doktrini Harvard Univerziteta i Američke akademije za Parodontologiju, koristeći najsavremenije tehnike i aparate koji su dostupni u modernoj stomatologiji.

Dijagnostika pomoću 3D rendgen aparata u Dental Office Sarajevo, omogućava snimanje digitalnih snimaka obje vilice, jedne vilice, viličnih zglobova, sinusa i 3D snimaka vilica i maksilarnih sinusa. Dugogodišnje iskustvo garantuje nepogrešive analize kosti za ugradnju implantata i ostale stomatološke procedure. Zahvaljujući najsavremenijoj opremi koju ordinacija posjeduje i dugogodišnjem stručnom iskustvu, tretman koji možete dobiti u ordinaciji Dental Office Sarajevo, ne razlikuje se od najsavremenijeg tretmana u Americi.

Zato priuštite sebi vrhunski tretman i brigu o svom oralnom zdravlju prepustite profesionalnom timu Dental Officea u Sarajevu. Zakažite svoj termin: 033 666 615 svakim radnim danom, od 10h do 18h.