lifestyle
0

Sedam stvari koje ne trebate raditi kada ste pijani

Klix.ba
Pijenje alkohola s prijateljima može biti zabavno i dodatno podići atmosferu u društvu, ali svi koji to rade trebali bi se potruditi da nakon toga ne bude posljedica. Postoji nekoliko stvari koje ne trebate raditi ukoliko ste pijani.

Vožnja

Vožnja u pijanom stanju je izuzetno opasna. Tako rizikujete svoj život, ali i život onih koji su s vama u automobilu te živote ostalih učesnika u saobraćaju. Ukoliko ste popili "čašicu više", najbolje je da se kući vratite taksijem, ili da vas poveze prijatelj koji nije pio. Voziti u pijanom stanju nije hrabrost, nego ludost.

Fotografisanje i objavljivanje fotografija

Fotografije sa zabava na kojim se pije alkohol se ne objavljuju. Tada zasigurno niste u stanju donijeti ispravnu odluku, tako da vam fotografije sa provoda mogu donijeti veliku štetu kada je riječ o vašoj reputaciji.

Dopisivanje

Bilo da se radi o prijatelju ili nekome ko vam se dopada, dopisivanje u pijanom stanju trebate izbjegavati. Nikada ne znate kada će vas "opušteno" stanje dovesti u nevolju.

Flertovanje sa strancima

Flertovanje sa strancima, ili pak nešto više od toga, u pijanom stanju nikada nije dobra ideja. Zasigurno ćete požaliti zbog toga već sljedećeg jutra.

Razgovor s bivšim partnerom

Ljudi postaju emotivni nakon nekoliko pića, a pozivanje bivšeg partnera se čini kao idealno rješenje. No, najbolje je oduprijeti se iskušenju, jer u pijanom stanju možete uništiti sve šanse da "oživite" vezu.

Ne miješajte posao i zadovoljstvo

Ukoliko ste pijani, ne razgovarajte o poslu, jer možete reći stvari koje ne mislite, ili koje vam nikako ne odgovaraju. Ukoliko niste pažljivi, to može biti prava katastrofa za vašu karijeru.

Svađa

Kada ste pijani, pomislit ćete da ste samo vi u pravu, a to može dovesti do svađe. Ukoliko i dođe do toga, barem se pobrinite da ne dođe do fizičkog obračuna. Modrice i slomljeni ekstremiteti vam ne trebaju.