lifestyle
19

Šašavost sa stilom: Kuma je prava damica koja ima svoje Instagram obožavatelje

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Ova ljepotica pasmine shih tzu se zove Kuma (što na japanskom znači medvjed), a njena vlasnica obožava da je fotografiše sa različitim "frizurama".

Znamo kako Instagram ima svoje vlastite zvijezde, a Kuma je sa svojih preko 12.000 pratilaca već prilično ozbiljna zvijezda društvenih mreža koja osvaja svojom šašavošću i stilom.

Shih-tzu, čiji se korijeni vežu za područje Tibeta je bio smatran svetim psom koji donosi zdravlje i sreću. Shih-tzu se smatra najstarijom i najmanjom pasminom tibetanskih svetih pasa, a pse ove pasmine su stoljećima držali u hramovima i ponekad kao počasni poklon darivali kineskim carevima.

Shih-Tzu je pas snažne, čvrste građe, arogantnog držanja, ali naravi koja predstavlja potpunu suprotnost. Njegov karakter može biti pun suprotnosti - to je vrlo inteligentna pasmina, poslušna i vjerna, ali sa crtom individualnosti, te se ponekad čini da je sam sebi dovoljan.

Njegovo slatko lice svojim šarmom osvojit će svakog, a njegov živahan karakter, smisao za humor i sklonost nestašlucima, svakog će oraspoložiti.