Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lazar Drljača bogumil koji se nije posrbio,osto vjeran rođenoj zemlji Bosni,a ne ko ova danas velikosrpska stoka koja bi da dio rođene zemlje preda drugoj državi.
@askerBosman345 Nek se tvoj đedo nije prodao.. Samo je primio islam 😆
@askerBosman345 --- hoće vlasi sa Karpata da opet pišu istoriju po svom nagođenju, ćeifu. Nebeski narod !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Alexa Šantić je personalno bio izuzetno poželjna vrsta stanovnika kako za otomanskih tako i za austrougarskih vremena: prije svega čestit i odličan privrednik, zatim dobra i kulturna osoba sa besprijekorno čistom prošlošću.
Kako djukcima "škripi" u ušima svaki pomen BOSNE . HAHAHAHA PUC PUC .Koji mediokritet moraš biti i reći - nisam BOSANAC al sam rođen u BOSNI .
Bogumili, bogu mili.......nasa proslost ukorijenjena duboko u sve nas
Jel vi ozbiljno mislite da Aleksa Santic nije Srbin? Brat Pera, sestra Radojka, otac Risto ... Pa bio je predsednik raznih srpskih kulturnih programa u hercegovini, novina, pjevackog drustva itd.
@prvomajskibravar Za vreme aneksione krize, sa Svetozarom Ćorovićem i Nikolom Kašikovićem prebegao je u Italiju i stavio se na raspoloženje srpskoj vladi, kao što će to ponoviti i 1912. godine, na početku Balkanskog rata. U Prvom svetskom ratu austrougarske vlasti hapsile su ga kao istaknutog srpskog nacionalistu, a bio je zatim poslanik u Bosanskom saboru.
Lazare volim te. Pola Bosne ne zna za tebe, a ti si mozda i nas najveci slikar.
Jel postoji neko bošnjačko ime a da nije arapsko ili tursko? 🙂
Imena Bošnjaka su arapska i turska. Malo je muslimanskih imena. Npr. Fuad=srčan, hrabar; Habiba=Ljubica. Arapsko ali ne i muslimansko ime. Hanna je skraćeno Yohanna=Ivan ili Ivana. Itd...
Bogata Bosna
A kakve li je to rodoljubne pjesme pisao slavljeni pjesnik da ga protjerase iz mostara austrougari?
Garant probasanske???
papa šalje svoje izaslanike u bosnu da provjere heretičko učenje koje se proširilo bosnom kao posljedica protjerivanja bogumila iz evrope koji su završili u bosni bosanski kralj ubjeđuje papine izaslanike da nema hereze u bosni i oni se vraćaju
međutim sumnjičavi papa šalje drugu delegaciju u bosnu koji podnose izvještaj da se bosanski kralj totalno odmetnuo i prihvatio heretičko učenje bosanske crkve, papa šalje vojsku na bosnu, nakon neuspjeha šalje i drugi put i tu je popušio..
Ne gledas ocima, ne dodirujes rukom. Samo je dusom mozes osjetit a pjesmom reci
Najbitnije je da smo jucer nase Bosnjacko muslimansko Srajevo vratili u ruke Bosnjaka. Godina dana patnje je ostavila jak utjecaj na gradane kao i njihovu psihu, a da ostalom ne pricama. Ide 2020 svaki Bosnjacki kanton se zeleni, slijedi nam veliki skok prosperiteta Bosnjaka za koji niko nece biti spreman.
za duhovne bjede poput tebe takav komentar i prilici na ovaj članak
tu ga je Emina primila?
Ja kad bi vidio Vulina naveče ovde. Morao bi na stravu ujutru iči.