Veličanstveni predjeli
60

Samo pedesetak minuta vas dijeli do odmora u čarobnoj Crnoj Gori

Kada planiramo odmor, razmišljamo o mnogim stvarima - gdje ćemo otputovati, sa koliko novca raspolažemo, kako ćemo doći do odredišta. Ono što je svima zajedničko je da se što manje vremena izgubi u putu.

Važno je da, ukoliko je moguće, do željene destinacije stignete i deset puta brže. Kao recimo od Banja Luke do Tivta - avionom se stiže za pedesetak minuta, dok je automobilom potrebno oko deset sati. Ušteda vremena u putu jedan je od razloga da se odabere odmor u Crnoj Gori, ali svakako ne i jedini.

Kada sletite u Tivat, ako odlučite da ostanete na moru i da vam ne treba ništa više od predivnih plaža, u potpunosti vas možemo razumjeti. Ali tu su još mnogi crnogorski dragulji. Na desetak minuta od aerodroma je Kotor, srednjovjekovni grad pod UNESCO zaštitom. Preko dana se možete odmoriti na rivi, a kasnije popeti uz 1.426 stepenika kotorskih zidina i uživati u pogledu na grad i zaliv sa tvrđave San Đovani. Idealan za porodični izlet je Akvarijum Boka. Tu ćete se upoznati sa majstorom kamufliranja - morskim konjićem, sa glavonošcima plave krvi - hobotnicama ili vidjeti kako izgleda morska mačka.

Noć je rezervisana za provod u nekoj od diskoteka u Starom gradu. Za samo pola sata do sat možete stići do Tivta ili Budve. Ni Cetinje nije daleko. Za nešto više od sat od aerodroma čeka vas istorijsko srce Crne Gore, kao i pješačenje Lovćenom i jedinstvena Lipska pećina.

Ako tipični odmor ipak nije za vas, avantura vas čeka na sjeveru zemlje. Kanjon Tare je stvoren za adrenalinske sadržaje jer rafting Suzom Evrope preko vrlo snažnih brzaka nudi nezaboravan osjećaj. Mada ima nešto i za još hrabrije – zip lajn na Đurđevića Tari. Tu je i Bjelasica, neponovljivi i nedovoljno istražen planinski vijenac, Durmitor i njegovih 18 veličanstvenih jezera, ali i čarobne Prokletije, Komovi...Crna Gora će vas na svakom koraku ostaviti bez daha.

Do svih ovih veličanstvenih predjela stignite sigurno uz Air Montenegro koji će tokom ovog ljeta saobraćati tri puta sedmično na liniji Tivat – Banja Luka. Planirajte svoj odmor i na vrijeme rezervišite avionsku kartu.