{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam u Moskvi: Pogledajte neke od najluksuznijih jahti na svijetu

A
Anadolija
15.3.2014. u 15:13
13
21
Sajam u Moskvi: Pogledajte neke od najluksuznijih jahti na svijetu
13
Na sajmu "Boat Show", koji se od 11. do 16. marta održava u ruskoj prijestolnici Moskvi, izložene su luksuzne jahte koje vrijede milionima dolara.
Sajam se održava u Crocus Expo IEC centru u Moskvi, a učestvuje 350 firmi iz svijeta koje posluju u ovom sektoru. U izložbenom prostoru od 45.000 metara kvadratnih, izložene su luksuzne jahte koje koštaju i do pet miliona eura.

Na sajmu izlažu najreprezentativniji svjetski proizvođači luksuznih brodova, predstavnici nautičkih marina kao i svi oni kojima je profesija vezana uz more i vodene sportove.

Službenici navode da vlada veliko interesovanje za sajam te da je na ovom događaju moguće vidjeti i manje plaćene brodove i čamce.

Službenik jedne firme brodova u Petersburgu, Aleksandar Petrović, kazao je da su najveću pažnju za sajam pokazali parovi koji ljetne dane provode uz obale rijeka ili jezera. 

Najzanimljiviji dio na sajmu je onaj koji je napravljen u znak sjećanja na Rusa Evgeniya Gvozdyova koji je 1992. godine na brodu, napravljenom od balkona svoje kuće, obišao svijet.

Gvozdyov je preminuo 2008. godine, a brod "Said", koji je izložen na sajmu šalje poruku da nije sve u novcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: