lifestyle
0

Sajam "Luxury, please" u Beču

Sarajevo-x.com
Po drugi put je austrijska prijstolnica top destinacija lijepih i bogatih: od 22. do 25. novembra ove godine se u bečkoj kraljevskoj rezidenciji, u Hofburgu, održava sajam "Luxury, please“.

Na ukupnoj površini od 4.000 kvadratnih metara, predstavit će se 135 izlagača, a organizatori su zakupili i prostor ipred Hofburga da bi mogli izložiti luksuznu jahtu te avion marke Breitling.

Sajam se protekle godine pokazao kao veoma upješan i ekonomski isplativ. "Luxury, please“ je posjetilo 18.650 ljudi, a u toku četiri dana potrošeno je 165 miliona eura na razne luksuzne predmete, nekretnine i druge usluge.

Za ulaznicu od 29 eura posjetioce ove godine u unutrašnjosti Hofburga, između ostalog očekuje travnjakom obložen golf teren, zatim i haljina u vrijednosti od 500.000 eura, izrađena od zlatnih manžetni.

Neizostavan dio svakog sajma luksuza su skupocjena auta, kojih nece manjkati ni u ova četiri dana. Svoje dragulje će izloziti autokuće poput Maybacha, Bugattija, Bentleya ili Maseratija. Ni ljubitelji dizajnerskog namještaja neće biti uskraćeni. Među ponudama će se naći Minottijeva luksuzna kuhinja, za koju treba izdvojiti 170.000 eura.

Interijer-kolekcija "Paradiso“ austrijskog dizajnera Ernsta Fuchsa, koja obuhvata razne vrste namještaja, pribora za jelo, nakita i profinjenih materijala, tadođer će moći da zadovolji skupocjene ukuse sajamskih posjetilaca.

Iz oblasti turizma posebno težište je stavljeno na Rusiju te grad Dubai, kao luksuzne top destinacije imućnih.

Kraj prvog dana sajma obiljezit će Valentinova kolekcija proljeće/ljeto 2008, a na VIP-listi modne revije su brojna imena svjetske elite, poput njemačkog modnog kreatora Haralda Glöcklera te Paola Pinifarina, vrhunskog dizajnera za automobile.

Pored Beča, i dva grada našeg susjeda, Hrvatske, bit će domaćini sajma "Luxury, please“: U Zagrebu će se sajam održati od 30. novembra do 2. decembra 2007, dok će Splićani tek 2008, od 5. do 13. aprila, imati svoju sedmicu luksuza.