Sajam luksuza u dvorcu Hofburg u Beču

S
Sarajevo-x.com
18.11.2011. u 12:37
0
2
Sajam luksuza u dvorcu Hofburg u Beču
0
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
U bečkom dvorcu Hofburg danas će početi veliki sajam lukszuza ''Luxury, please'' na kojem će se predstaviti 80 domaćih i međunardodnih marki automobila, nakita, mode, umjetnosti, dizajna, namještaja, satova, pića, gastronomije, nekretnina i dr.
U fokusu ovogodišnjeg sajma su umjetnost i kultura, jer su umjetnine u posljednje vrijeme omiljena oblast za ulaganje, objašnjava organizator Gerhard Krispl.

Posebnu pažnju svake godine plijene najnoviji luksuzni automobili. Ferrari 458 Spider će na sajmu imati svoju austrijsku premijeru, a luksuzna prezentacija očekuje i Mercedes SLS AMG Roadstar, Aston Martin Rapide i Rolls Royce Phantom.

Za posjetioce koji svoj vozni park žele proširiti za helikopter u Hofburgu će biti izložen i Arrow-Copter u vrijednosti od 100.000 eura.

Ekstravagantni luksuz za predstojeće božićne praznike pripremio je belgijski trgovac dijamantima ''Octagon Blue'' koji u Beču izlaže najskuplji adventski kalendar na svijetu ispunjen dijamantima u vrijednosti od dva miliona eura.

Od kada je osnovan prije šest godina, ovaj sajam luksuza koji nazivaju i ''najluksuznijim evropskim dnevnim boravkom'' izdvaja se od sličnih sajmova jer prije svega ističe tradiciju, kvalitet i trajnost.

''Luksuz ne treba izjednačavati sa skupoćom, u njemu treba vidjeti vrijednost", poručuje Krispl.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: