lifestyle
0

Romantične ideje za Valentinovo

Klix.ba
Vjerujem da ćete se složiti sa mnom da je ljubav dragocjena i ako ste dovoljno sretni da je imate, ne ispuštajte je olako iz ruku. Učinite ovo Valentinovo nezaboravnim danom! Učinite nešto specijalno za svog Valentina/Valentinu!

Romantična večera je uvijek dobra opcija, uz slijeđenje određenih pravila od strane oba spola. Naime, svi parovi vrlo često idu na večere i nema ništa neuobičajeno u tome, međutim za Valentinovo se morate dobro potruditi da učinite večeru romantičnom. Muškarci bi trebali preuzeti na sebe odabir restorana, po mogućnosti što intimnijeg i manjeg. Provjerite restoran prije dolaska i obavezno naglasite da želite svijeće na stolu. Odjeća je isto jako važna i predlažem da se muškarci obuku što elegantnije i cijelu noć ponašaju u stilu istinskog džentlmena – otvaranje vrata i poljubac u ruku čine čuda. Dame bi trebale da se obuku seksi i zavodljivo, kao da prvi put izlaze sa svojim muškarcem i ponesu sav šarm sa sobom. Tokom večere birajte laganu hranu, sa obaveznom zakuskom koju možete jesti prstima (to budi maštu). Uz večeru pijuckajte lagano crno vino gledajući se u oči. Sve završite slasnim desertom, po mogućnosti u obliku srca, jedite ga zajedno hraneći jedno drugo. Poklone ostavite za kraj.

Ako ste ovu ideju već iskoristili u nekoj drugoj prilici, onda

...napišite poruku sa dvije magične riječi “Volim te” i ostavite je pokraj kreveta voljene osobe ...uzmite slobodan dan i isplanirajte da ga provedete zajedno radeći stvari koje vas čne sretnim ...spremite fine kolačiće u obliku srca za Valentinovo ...duga romantična vožnja i večera uz svijeće je prekrasna ideja ...umjesto da kupite gotovu čestitku, napravite je sami i napišite ljubavni stih ...veliki buket crvenih ruža je uvijek bio najbolji način da iskažete svoju ljubav ...dekorišite svoj stan sa svijećama, cvijećem, pustite laganu muziku, obucite specijalnu odjeću i pozovite svoju bolju polovinu da provede veče sa vama ...krenite u šetnju i držite se za ruke (to već dugo niste radili)

...čitajte jedno drugom ljubavne stihove ...napišite poruku “Volim te” crvenim ružem na ogledalu ...pripremite kupku za svoju dragu uz svijeće, pospite joj laticama put do kupatila i vodu u kadi ...zapjevajte djevojci serenadu ispod prozora ili zamolite nekoga da to učini za vas ...izvedite vrući ples samo za svog muškarca ...iznenadite ga senzualnom masažom nakon večere ...ostavite porukice sa izjavama ljubavi na neočekivanim mjestima, možete dodati i navode kako da pronađe poklon koji ste joj/mu pripremili ...iznajmite sobu u hotelu i prepustite sve igrama dok se room service brine za posluživanje

Uglavnom, pustite mašti na volju i slavite najljepši dan u godini – Dan zaljubljenih!

Ne zaboravite zraknuti u sutrašnji članak u kojem ću vam opisati nekoliko jako jednostavnih i jako romantičnih gurmanskih specijaliteta :)

Autor: Valentina; Posjetite moj blog na valentina.blogger.ba.