lifestyle
0

Red Bull Soap Box održan na Alipašinom polju

Klix.ba
Foto by: Samo Vidić
Foto by: Samo Vidić
U nedjelju 17.09. na Alipašinom polju u Sarajevu održan je prvi BiH Red Bull Soap Box. Na utrci u ljudskoj dosjetljivosti i kreativnosti učestvovalo je 38 timova iz cijele BiH koji su u ranim jutarnjim satima dovukli svoja vozila na start.

Staza je napravljena odlično sa zavojem od 90 stepeni odmah nakon silaska sa strme rampe i to je bila prava crna tačka na stazi. No, većina timova je prošla bez problema taj zavoj, ali su se neka vozila potpuno raspala na skoku koji je bio postavljen pred sami kraj staze.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Mala kiša sat vremena prije početka utrke nije omela da oko 40000 posjetilaca uživa u dizajnu vozila i simpatičnim vratolomnim vožnjama timova. Veliki doprinos uspješnom događaju su dali voditelji Zoran Ćatić i Ajdin Husić. Njih dvojica su puna tri sata zanimljivim dosjetkama gledaoce stalno držali uključene u utrku.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Orginalnost nastupa koje su takmičari pokazivali na startnoj rampi je oduševila sve prisutne, a Dino Konaković jedan od sudaca je oduševljen nastupom tima POZITIVNE VIBRACIJE dao ocjenu 11 od mogućih 10. Sa najboljim ocjenama za orginalnost tim je u svom vibratoru uspješno savladao crnu tačku i mašući rukama i pozdravljajući gledaoce zadnjim točkom zakačio zaštitnu gumu i prevrnuo se.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Pobjednički tim je Bull Mobile iz Goražda koji su imali fenomenalan skok na kraju staze i okret za 180 stepeni u cilju. Oni će putovati u Veliku Britaniju u fabriku Formule 1, a vožnju sa Red Bull rally vozačem je osvojio tim Hot Road iz Sarajeva. Trećeplasirani Duck Car će imati šansu da voze karting do iznemoglosti.