Četiri osnovna sastojka
58

Uz minimalni trud do ukusnog ručka: Isprobajte recept za zapečenu tjesteninu s piletinom

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Tjestenina je jedna od omiljenih namirnica u svijetu koja se zbog svoje jednostavne pripreme i neutralnog okusa odlično slaže uz mnoge druge namirnice. Zbog toga, ako želite ukusan obrok u minimalni trud, onda je zapečena tjestenina s piletinom dobar izbor za današnji ručak.
Ovaj recept može vam poslužiti i kao obrok za neka druženja s prijateljima i porodicom kada želite napraviti nešto drugačije, ali nešto što će i drugi voljeti.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

  • 300 grama piletine
  • 200 grama umaka od paradajza
  • 400 grama tjestenine
  • 50 - 100 grama naribanog sira
  • kašičica ulja
  • origano

Priprema:

Za početak, zagrijte rernu na 180 stepeni. Dok se rerna grije, skuhajte tjesteninu i ispržite kockice piletine dok ne porumene. Potom nauljite tepsiju s malo ulja te dodajte tjesteninu, piletinu te umak od paradajza. Na kraju, dodajte origano, koji će ovom jelu dati poseban okus.

Sve sastojke dobro pomiješajte, a onda dodajte naribani sir. Količinu sira odredite prema vlastitoj preferenciji. Jelo stavite da se peče oko 20 minuta ili dok ne porumeni. Ovaj ručak možete poslužiti uz neku svježu salatu.