Bez puno muke
9

Ukusna, hrskava i brza: Napravite savršenu pizzu u lisnatom tijestu

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ako želite pripremiti ukusnu pizzu koja je hrskava, sočna i brzo gotova, ovaj recept je savršen za vas.
Ova pizza je savršen izbor za one koji žele odmaknuti od tradicionalnih recepata, a opet uživati u bogatom okusu. Sa samo nekoliko osnovnih sastojaka i brzom pripremom, možete uživati u savršenoj pizzi koja će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta

  • 200 g salame po izboru

  • 200 g sira po izboru

  • 1 kašikica origana

  • 6 kašika konzerviranog paradajza

  • So i biber

  • 1 jaje (za premaz)

Upute za pripremu:

Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte lisnato tijesto, a zatim ga izrežite u krug. Pripazite da veličina kruga odgovara kalupu u kojem ćete peći pizzu.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.

Nakon toga pripremite tijesto stavite nadjev. Za nadjev, pomiješajte konzervirani paradajz, origano, sol i papar po ukusu, a zatim stavite sloj salame i sira. Preklopite tijesto s drugim dijelom, zavrnite rubove i pritisnite ih da se zatvore. Na kraju, izbodite tijesto viljuškom i premažite ga umućenim jajem.

Stavite pizzu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite je odmah i uživajte!