Titovo omiljeno slano jelo: Obožavao je jesti đuveč pripremljen na poseban način
Potrebno vam je: tri glavice crnog luka, tri čena bijelog luka, komad mladog luka, 300 grama crvene paprike, 300 grama zelene paprike, pet krompira, 500 grama mladog paradajza, četiri - pet mrkvi, dva - tri patlidžana, 500 grama telećih šnicli, 500 grama pasiranog paradajza, 150 grama riže, 70 mililitara ulja, so, biber, tucana i ljuta tucana paprika.
Priprema
Isjecajte crni i bijeli luk, krompir i paprike pa ih ubacite u posudu. Isjecajte paradajz, teleće šnicle i patlidžan i stavite ih u odvojene posude.
Uzmite veću šerpu, u njoj zagrijte ulje pa ispržite crni i bijeli luk. Dodajte šnicle i paradajz. Pržite otprilike pet minuta pa dodajte crvene i zelene paprike i pasirani paradajz. Nakon 10 minuta dodajte krompir.
Nakon što prođe još 10 minuta, u šerpu ubacite i mladi luk, mrkvu i patlidžan. Sve izmiješajte. Kuhajte otprilike pola sata na laganoj vatri. Dodajte začine po želji i kuhajte još desetak minuta.
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Đuveč prebacite u vatrostalnu posudu i pecite otprilike pola sata.