Jednostavan recept
21

Spoj toplih i hladnih sastojaka: Zapečene breskve sa sladoledom pravi su ljetni desert

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Zapečene breskve sa sladoledom su jednostavan desert, a posebno se ističu zbog toga što su spoj toplih i hladnih sastojaka, koji istovremeno nude osvježavajući i kremasti okus.
Osim što se sastoji od jednostavne pripreme, za ovaj recept nije potrebno ni previše sastojaka.

Sastojci za ovaj recept su:

  • breskve
  • orašasti plodovi
  • sladoled
  • sladilo po želji

Priprema:

Najprije zagrijte rernu na 150 stepeni. Dok se rerna grije, izrežite breskve na dvije polutke. Nakon toga ih poredajte u tepsiju na papir za pečenje. Breskve je potom potrebno posuti šećerom ili nekim drugim sladilom po želji. Možete ih čak i premazati medom.

Međutim, dodavanje sladila možete i preskočiti. Ono što daje posebnu aromu ovom desertu su svakako orašasti plodovi. Možete dodati različite orašaste plodove, samo je važno da ih prethodno usitnite.

Kada dodate orašaste plodove, stavite breskve u rernu i pecite oko pola sata na 150 stepeni. Kada su gotove, ostavite ih nekoliko minuta kako bi se ohladile, a potom svaku breskvu servirajte uz kuglu omiljenog sladoleda.