Ideja za današnji ručak
11

Sočno i ukusno: Piletina u kiselom mlijeku jelo je koje će vas oduševiti

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Piletina je mnogima omiljena namirnica u kuhinji. Osim što je vrlo ukusna, može se pripremiti na stotine načina.

Za današnji ručak isprobajte piletinu u kiselom mlijeku.

Recept je brz i jednostavan, a meso nevjerojatno sočno i ukusno.

Sastojci

  • 1 kg pilećeg bijelog mesa
  • kašikica suhog začina
  • 1/2 kašikice mljevene ljute paprike
  • 1/2 kašikice bibera
  • kašikica senfa
  • 3 jaja
  • 400 ml kiselog mlijeka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 5-6 manjih kiselih krastavaca
  • 200 g gaude

Priprema

  1. Pileće meso narežite na veće komade pa ga začinite suhim začinom, ljutom paprikom, biberom i senfom. Sve dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili po mesu.

  2. Uključite rernu na 200 stupnjeva. Umutite jaja pa dodajte kiselo mlijeko. Sve izmiješajte pa umiješajte i vrhnje za kuhanje.

  1. U uljem premazanu vatrostalnu ili keramičku posudu rasporedite meso. Prelijte preljevom od kiselog mlijeka, jaja i vrhnja (pazite da meso bude u potpunosti prekriveno kako bi ostalo sočno tijekom pečenja).

  2. Po vrhu naribajte kisele krastavce pa posložite listove gaude.

  3. Pecite u rerni 30 minuta. Jelo možete poslužiti s povrćem, rižom, kroketima ili krompirima.