Sočno i ukusno: Piletina u kiselom mlijeku jelo je koje će vas oduševiti
Za današnji ručak isprobajte piletinu u kiselom mlijeku.
Recept je brz i jednostavan, a meso nevjerojatno sočno i ukusno.
Sastojci
- 1 kg pilećeg bijelog mesa
- kašikica suhog začina
- 1/2 kašikice mljevene ljute paprike
- 1/2 kašikice bibera
- kašikica senfa
- 3 jaja
- 400 ml kiselog mlijeka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 5-6 manjih kiselih krastavaca
- 200 g gaude
Priprema
-
Pileće meso narežite na veće komade pa ga začinite suhim začinom, ljutom paprikom, biberom i senfom. Sve dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili po mesu.
-
Uključite rernu na 200 stupnjeva. Umutite jaja pa dodajte kiselo mlijeko. Sve izmiješajte pa umiješajte i vrhnje za kuhanje.
-
U uljem premazanu vatrostalnu ili keramičku posudu rasporedite meso. Prelijte preljevom od kiselog mlijeka, jaja i vrhnja (pazite da meso bude u potpunosti prekriveno kako bi ostalo sočno tijekom pečenja).
-
Po vrhu naribajte kisele krastavce pa posložite listove gaude.
-
Pecite u rerni 30 minuta. Jelo možete poslužiti s povrćem, rižom, kroketima ili krompirima.