Imamo recept
10
Ne peče se i brzo je gotova: Ova kremasta torta osvojit će ljubitelje slatkog
D. J.
© Shutterstock
Kremasta torta sa sirom i bijelom čokoladom nije preteška i odlična je za toplije dane te smo sigurni da će se svidjeti svim ukućanima.
Sastojci
Za biskvit:
- 150 g mljevenog petit keksa
- 100 g istopljenog maslaca
- 100 ml mlijeka
- 70 g šećera
- 100 g prženih mljevenih lješnjaka
Za kremu:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 200 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag (za bijelu čokoladu)
- 400 g krem sira
Za dekoraciju:
- 50 ml vrhnja za šlag
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g prženih sjeckanih lješnjaka
Priprema
U posudi pomiješajte mljeveni keks, istopljeni maslac, mlijeko, pržene mljevene lješnjake i šećer. Smjesu rasporedite u kalup promjera 22 centimetra.
Komadiće čokolade i 50 ml vrhnja za šlag istopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Pustite da se malo ohladi.
Izmiksajte ostatak vrhnja za šlag, krem sir i istopljenu čokoladu. Kremu rasporedite u kalup.
Za dekoraciju preko komadića čokolade za kuhanje prelijte vrhnje za šlag pa istopite kratko na pari ili u mikrovalnoj. Čokoladnom glazurom prošarajte tortu pa je posipajte komadićima prženih sjeckanih lješnjaka. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.
Možda vas zanima
Vezani članci
Gotove za 30 minuta
Ne morate čekati da tijesto naraste: U ukusnim pizza rolnicama mnogi će uživati
Osvježavajući napitak