Napravite zapečenu tjesteninu s piletinom: Recept koji će oduševiti cijelu porodicu

Idealan je i za porodična okupljanja ili neformalne večere s prijateljima.
Sastojci:
-
300 grama piletine
-
200 grama umaka od paradajza
-
400 grama tjestenine
-
50–100 grama naribanog sira (po želji)
-
1 kašičica ulja
- origano (po ukusu)
Priprema sastojaka
Prvo zagrijte rernu na 180 stepeni kako bi bila spremna kada složite jelo.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakovanju. U međuvremenu, piletinu isijecite na manje kockice i kratko propržite na tavi s malo ulja dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Nauljite tepsiju i u nju stavite skuhanu tjesteninu, pečenu piletinu i umak od paradajza. Dodajte origano po želji kako biste obogatili aromu. Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.
Po vrhu pospite naribani sir, onoliko koliko volite. Zatim stavite tepsiju u rernu i pecite jelo oko 20 minuta, dok sir ne porumeni i stvori ukusnu zlatnu koricu.
Zapečenu tjesteninu s piletinom poslužite toplu, uz svježu salatu po izboru. Prijatno!