Jednostavno i neodoljivo
38

Napravite zapečenu tjesteninu s piletinom: Recept koji će oduševiti cijelu porodicu

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ako tražite ideju za brz, ukusan i zasitan ručak koji će zadovoljiti i vaša nepca i nepca vaših ukućana, zapečena tjestenina s piletinom je savršen izbor.
Ovo jelo ne zahtijeva mnogo vremena ni truda, a rezultat je bogat okusom, kremast i mirisan zalogaj koji se lako zavoli.

Idealan je i za porodična okupljanja ili neformalne večere s prijateljima.

Sastojci:

  • 300 grama piletine

  • 200 grama umaka od paradajza

  • 400 grama tjestenine

  • 50–100 grama naribanog sira (po želji)

  • 1 kašičica ulja

  • origano (po ukusu)

Priprema sastojaka

Prvo zagrijte rernu na 180 stepeni kako bi bila spremna kada složite jelo.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakovanju. U međuvremenu, piletinu isijecite na manje kockice i kratko propržite na tavi s malo ulja dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Nauljite tepsiju i u nju stavite skuhanu tjesteninu, pečenu piletinu i umak od paradajza. Dodajte origano po želji kako biste obogatili aromu. Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.

Po vrhu pospite naribani sir, onoliko koliko volite. Zatim stavite tepsiju u rernu i pecite jelo oko 20 minuta, dok sir ne porumeni i stvori ukusnu zlatnu koricu.

Zapečenu tjesteninu s piletinom poslužite toplu, uz svježu salatu po izboru. Prijatno!