Napravite ukusnu piletinu u lisnatom tijestu koju će svi obožavati

Sastojci:
-
400 g pilećeg filea (narezanog na kockice)
-
1 glavica crvenog luka
-
2 kašike ulja
-
2 čehne bijelog luka
-
2 kašike svježeg peršuna
-
250 g šampinjona
-
So i biber po ukusu
-
100 g kukuruza iz konzerve
-
500 g lisnatog tijesta
Priprema:
Najprije nasjeckajte crveni luk. U većoj tavi zagrijte ulje, zatim dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Nakon toga dodajte nasjeckane šampinjone i nastavite pržiti dok gljive ne omekšaju i puste svoju tečnost.
Bijeli luk sitno nasjeckajte i dodajte u tavu. Potom ubacite pileće meso narezano na kockice i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Nakon toga dodajte kukuruz, posolite, pobiberite i dodajte svježi peršun. Sve dobro promiješajte i ostavite da se smjesa ohladi.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto. Odrežite nekoliko trakica tijesta koje ćete kasnije koristiti za dekoraciju. Zagrijte rernu na 220°C.
Ohlađenu smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu i pažljivo zarolajte. Nauljite pekač i stavite rolat u njega. Ukrasite rolat trakicama tijesta koje ste prethodno pripremili.
[RELATED]/250507094[/RELATED]
Rolat pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 35 minuta, ili dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo. Poslužite toplo, uz salatu, tartar sos ili neki drugi umak po vašem izboru. Prijatno!