Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da bas tako, ja se sjecam Nana je smedi secer , muskantni orascic, cimet iza kuce sadila i svjeze imala, kao i kurukumu, dil, kumkvat, indijski orah, himalajsku so a sto je gewürz znala napravit, dodatak jelima. Ajde ne njake sa ovim receptima!
Ahaha, ja do pola tvog komentara ne skontah da se zahebavas🤣🤣. Kontam auu koja super nena u ovog. Ja nikad ne probah vise nijednu tako dobru kao od moje nene. 🌼
Umjesto gustina, nane su stavljale sjeckani ili mljeveni orah, kašika ili dvije po ukusu, malo brašna po dnu tepsije prije šljiva, pa opet posuti po šljivama prije oraha. Ostalo sve ok. U neka davna vremena za osvježenje. Muskatni orah, ne sjećam se.
Nesto se ni smedjeg secera ne sjecam bas
garant su nase nane u drevno doba znale za muskantni orascic....😝
nije muskantni nego muskatni