Foto: Twitter
Kljukuša je među najukusnijim tradicionalnim bosanskom jelima. Pravi se u samo nekoliko jednostavnih koraka, a njen okus će vas oduševiti.
Nekad je kljukuša bila delikatesa i najčešće se pravila u posebnim prilikama kao što su vjenčanja, odlazak u vojsku itd.
Za četiri osobe je potrebno: 500 grama krompira, glavica crvenog luka, pet kašika brašna, 200 miilitara mlijeka, 50 mililitara ulja, dva jaja, dvije kašike soli i kašika bibera.
Priprema
Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije. Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 centimetara.
Pecite 20 minuta na 250 stepeni. Sačekati da se malo ohladi, a onda izrezati na kocke. Ukoliko želite, možete dodati pavlaku i bijeli luk.
Možda vas zanima
Ne skrivaju svoju vezu
Brad Pitt uživa u ljubavi s 30 mlađom djevojkom: Par snimljen kako zagrljeno šeta plažom
Na osnovu istraživanja
Psiholog tvrdi da djecu trebate podučiti ovoj vještini, daje im brojne prednosti
Vezani članci
Jednostavna priprema
Nemate ideju za predjelo? Iznenadite goste školjkama od lisnatog tijesta
Gotove za 30 minuta