Za sladokusce
97

Kako napraviti neodoljive Maza štapiće: Kombinacija čokolade i hrskavosti

Klix.ba
Maza hrskavi štapići
Maza hrskavi štapići
Maza štapići savršen su spoj hrskavog lisnatog tijesta i bogatog čokoladnog krema. Kvalitet lisnatog tijesta je ključan jer donosi savršenu teksturu i laganu hrskavost koja oplemenjuje svaki zalogaj.

Čokoladni krem Maza daje ovom desertu intenzivan, kremast i sočan okus, a idealno se slaže i s tijestom. Dodatak badema i lješnjaka ovom receptu, pruža poseban šmek i dodatnu aromu koja će oduševiti sve sladokusce.

Sastojci

  • 400 g lisnatog tijesta Sprind
  • 400 g čokoladnog krema Maza
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 3 kašike brašna Klas

Priprema

Lisnato tijesto razvaljati. Polovinu tijesta premazati sa čokoladnim kremom pa preklopiti. Tijesto kratko razvaljati, pa rezati trakice širine dva centimentra. Izrezane trake uviti nekoliko puta te redati na papir za pečenje u tepsiju. Umutiti jaje i premazati štapiće. Peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pečene štapiće posuti sjeckanim lješnjacima, bademima i po želji šećerom u prahu.