Imamo recept
99

Jeste li čuli za jajušu? Starinsko jelo brzo se priprema, a okusom nikog ne ostavlja ravnodušnim

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Pita jajuša (prazna pita, pita od jaja), starinsko je jelo koje se priprema lako i jednostavno, a svojim okusom zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Sastojci:

  • 500 g pečenih kora
  • 500 g kravljeg sira
  • 6 jaja
  • 80 ml ulja
  • 700 ml mlijeka
  • sol
  • 3 velike kašike pavlake

Priprema:

Sve sastojke po redu osim kora umutiti žicom za jaja. Sol dodati po želji. Kad se smjesa napravi, na svaki list kore staviti dovoljno smjese pa je kašikom raporediti po čitavom listu, tj.da na svakom dijelu bude malo smjese.

Ako je tepsija uža redati po pola lista. Ne bi trebalo biti mjesta na kori gdje nema smjese. Peći na 180 stupnjeva oko sat vremena. Kad je gotova, izvadite je, malo poprskajte vodom i pokrijte čistom krpom. Poslije isjecite u jedanke kocke.