Sve u jednoj posudi
4

Idealne za početnike u kuhinji: Napravite ukusne šnicle od faširanog mesa

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Šnicle od faširanog mesa odlično idu uz svaki prilog. Osim okusa, one oduševljavaju time što se brzo i jednostavno prave pa su zato odličan recept i za one koji se ne snalaze najbolje u kuhinji.

Odlična stvar kod ove verzije popularnih šnicli jeste što sve sastojke možete spojiti u jednoj posudi.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

  • 500 grama faširanog mesa
  • dva jajeta
  • dvije kašike pavlake
  • dvije kašike brašna
  • pola vrećice praška za pecivo
  • jedna glavica crvenog luka
  • začini (sol, biber)
  • ulje za prženje

Priprema:

U posudi umutite dvoje jaja. Potom dodajte pavlaku, začine, faširano meso, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro pomiješajte i onda naribajte crveni luk. Ponovo promiješajte.

Smjesa mora biti gusta da biste je mogli vaditi kašikom. Ukoliko vam je smjesa pregusta, dodajte malo vode. Ipak, ako vam se dogodi da je smjesa rijetka, stavite još brašna.

Ugrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Smjesu vadite supenom kašikom i prilikom pečenja je još malo oblikujte kako bi ste dobili jednake komade. Potrebno ih je peći između tri i pet minuta s obje strane. Poslužite ih uz neki prilog od krompira ili riže.