Priprema za 20 minuta
70

Donosimo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Uz samo jedan sastojak moguće je napraviti maslac poput onog kupovnog, a pritom ćete ujedno dobiti ukusniju verziju i uštedjeti više novca.

U posljednjih godinu dana, cijene mliječnih i mesnih proizvoda znatno su porasle. Tako je prosječna cijena maslaca u marketima dostigla i do osam konvertibilnih maraka što je u prosjeku 32 KM za kilogram maslaca.

Međutim, u posljednje vrijeme na društvenim mrežama dijeli se jedan jednostavan recept za maslac kojeg može napraviti svako kod svoje kuće, a uključuje jedan sastojak, a to je slatko vrhnje za šlag. Da situacija bude još jednostavnija, za njegovu pripremu potrebno je između 15 i 20 minuta.

@daenskitchen Homemade butter #butter #homemadebutter ♬ Dreamy - Elijah Lee

Za njegovu pripremu osim vrhnja za šlag, potreban je i mikser. Olakšavajuća okolnost bila bi ako imate samostojeći mikser, mada nećete dugo miksati ni sa standarnim mikserom.

Sve što trebate učiniti jeste da ulijete vrhnje u posudu i miksate na najjačoj brzini između 15 i 20 minuta. Pri miksanju uočit ćete nekoliko faza u kojoj se odvajaju sastojci unutar zdjele.

Iako se na videu u završnom dijelu navodi da je maslac potrebno dodatno oprati u hladnoj vodi kako bi isprali mliječne ostatke iz maslaca, taj korak možete i preskočiti. Potrebno je samo da ga oblikujete i spremite u papri za pečenje. Preporučuje se da ga čuvate u frižideru najduže 15 dana.