lifestyle
0

Rachelle pokazala da paralizovane osobe mogu imati normalan život i biti privlačne

Klix.ba
Rachelle Friedman Chapman ostala je paralizovana nakon što ju je prijatelj gurnuo u bazen na zabavi koju je organizovala kada je diplomirala. Od tada se posvetila misiji da pokaže kako su osobe s invaliditetom sposobne. Udala se, dobila dijete i sada se fotografisala u seksi donjem rublju.

Nesreću je doživjela kratko prije vjenčanja u maju 2010. godine. Udarila je glavom od tlo i pretrpjela povredu kičmene moždine zbog čega je ostala paralizovana od grudi prema dole.

No, to je nije spriječilo da pokuša voditi normalan život. Udala se za Chrisa Chapmana, dobila dijete uz pomoć surogat majke i stekla dovoljno samopouzdanja da se skine u donji veš u okviru kampanje za ljude s invaliditetom.

Nakon nesreće za koju nije krivila prijatelja dugo je patila i bila zatvorena u kući. Onda je odlučila to promijeniti i pokazati zlim ljudima koji su je svojim komentarima vrijeđali da može biti sposobna žena, majka i supruga. Beba je u njen život unijela radost, a kupili su poseban namještaj koji Rachelle omogućava da mijenja pelene bebi i stavlja je u krevetac.

Potom je odlučila snimiti seriju fotografija u donjem vešu kako bi pokazala da i ove osobe mogu biti seksi. U svemu joj je pomogao muž.

"Nadam se da će ovo inspirisati druge da se fokusiraju na stvari koje vole na sebi i da ne budu kritični. Ohrabrujem sve da se aktiviraju na društvenim mrežama i spomenu nešto što vole na sebi sa hashtagom #WhatMakesMeSexy", napisala je Rachelle uz fotografije koje je objavila na Twitteru i Facebooku.

Na fotografijama se vidi i kateter koji će nositi doživotno i prihvatila je to.

"Želim pokazati invalidnost u drugom svjetlu. Svi imamo nedostatke i stvari koje su dobre na nama. Ovo je prvi put da ne krijem svoj kateter i više ga neću kriti nikada", rekla je.