Nazivaju ga mesijom
6

Znate li za pleme s pacifičkog otoka koje njeguje kult princa Philipa?

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Na otoku Tanna u državi Vanuatu živi pleme Yakel koje njeguje kult princa Philipa, a članovi plemena imaju njegove uokvirene fotografije, svoju djecu podučavaju o njemu i nazivaju ga mesijom.

Kristijan Iličić, koji je posjetio državu Vanuatu, na Instagramu je podijelio zanimljivost o otoku Tanna na kojem stanovnici njeguju kult princa Philipa i smatraju ga mesijom.

Prema njihovoj legendi, sin drevnog duha planine jednog dana se trebao utjeloviti u čovjeku bijele boje i potom otputovati preko pola okeana kako bi oženio vrlo moćnu ženu. Nakon nekog vremena se trebao vratitit na otok i donijeti blagostanje.

Iličić navodi: "U ovome opisu su prepoznali princa Philipa, supruga kraljice Elizabete II, a 1974. godine je kraljica Elizabeta sa suprugom posjetila Vanuatu i to je bio događaj epskih razmjera za ove ljude. Tadašnji poglavica Jack Naiva kojeg su poštovali u njegovom plemenu dočekao je kraljevsku jahtu i ugledao princa Philipa u bijeloj uniformi na njoj. Prepoznao je u njemu stvarnog mesiju".

Princ Philip je za života bio svjestan ove činjenice i poslao im je svoj fotografiju koju su oni uokvirili i čuvaju je kao najveću relikviju.

Pripadnici plemena Yakel vjeruju da je moć njihovog "božanstva" bila toliko velika da je omogućio Afroamerikancu da postane predsjednik SAD-a, ali i da je svojom čarolijom pomogao da se locira Osama bin Laden.

Iličić naglašava da su dobro informisani o dešavanjima u svijetu u koja je navodno upleteno njihovo božanstvo. Nakon smrti princa Philipa njihova vjera nije pokolebana te vjeruju da će se njegov duh vratiti na Tannu.