|

Zimske top destinacije Amsterdam, Cirih, Inzbruk, Salzburg i Beč

Zimske top destinacije Amsterdam, Cirih, Inzbruk, Salzburg i Beč
67
A
Anadolija
22.11.2015. u 18:03
15
komentara
67

dijeljenja
Zimske top destinacije Amsterdam, Cirih, Inzbruk, Salzburg i Beč Amsterdam (Foto: EPA)
Na samom vrhu ljestvice top pet zimskih destinacija, koju je sastavio američki US News Travel, nalazi se grad karakteristične holandske arhitekture, kanala i mostova, Amsterdam. To je također grad dijamanata, sira i coffie shopova.
Odmah iza Amsterdama nalazi se i Cirih. Za sve ljubitelje čokolade, sireva i satova Švicarska i Cirih su pravi izbor. Pored toga švicarske Alpe su "raj na zemlji“ mnogih ljubitelja skijanja i snowboardanja.

Na trećoj poziciji u spomenutom izboru nalazi se austrijski Inzbruk. Ovaj grad okružen je planinama i zimi dobije posebnu čar. Ljubitelji shoppinga i zimskih aktivnosti zasigurno će uživati na odmoru u "centru zimskih sportova“.

Za četvrtu destinaciju US News Travel predlaže grad zamkova i katedrala, Salzburg. U gradu se osjeća atmosfera Mozarta i Haydena. Historijski centar Salzburga - Altstadt, je zbog svoje kombinacije umjetnosti i arhitekture uvršten na UNESCO-vu Listu mjesta svjetske baštine u Evropi 1996. godine.

U top pet zimskih destinacija ušao je i Beč, za koji mnogi govore da je europski centar kulture. Historijski centar grada - Inner Stadt uvršten je na Listu mjesta svjetske baštine zbog brojnih arhitektonskih spomenika, posebno baroknih palača i parkova, kao i zbog monumentalnih palača na Ringstrasse iz 19. vijeka. Beč tokom zime "vrvi" turistima, tako da su rezervacije smještaja često neophodne.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...