Putovanja
163

Zavirite u unutrašnjost najskuplje planinske kolibe

Klix.ba
Planinska koliba N u odmaralištu Oberlach u Austriji jedna je od najskupljih na svijetu. Njen dizajn i interijer odišu toplinom i stilom koji će posjetiteljima, kako na stranici poručuju, stvoriti lijepe uspomene za cijeli život.

Kada bismo mogli naplatiti uspomene, u ovoj kući bi se moglo reći da koštaju 951.317 KM za sedam dana.

Na terasi ispred kuće nalazi se ugaona sofa sa drvenim stolovima. Ukrašena je jastucima, a terasa je ograđena drvenom ogradom. Unutrašnjost je ta koja impresionira. Ima 11 apartmana i svaki ima drveni plafon, drveni pod i drvene zidove. Kreveti su ogromni i također napravljeni od drveta.

U sklopu apartmana imaju i dječije sobe u kojima su napravljeni krevet na sprat, ali ovakve sigurno nigdje niste vidjeli. Također, sobe su pune igračaka.

U kolibi vas dočekuju menadžer, vratar, iskusni kuhar, batler, šofer i tim za čišćenje, a piće birate sami. Treba naglasiti da vas dočekuje obilje kvalitetnog vina kao dobrodošlica.

U kolibi se nalazi bazen, sauna, prostorije za masažu i opuštanje, fitness sala, te privatno kino.

U ovu kolibu stane 22 ljudi. Tokom sezone sedmodnevni boravak košta 980.000 KM, a u cijenu je uključeno piće i obroci, prevoz od aerodroma, karte za ski lift, oprema, usluge osoblja i jedan spa tretman.