Putovanja
0

Zavirite u najuzbudljivije restorane svijeta

Klix.ba
Velassaru Resort
Hotelski restorani uglavnom ne pružaju nikakvo uzbuđenje gostima, a nerijetko čak i ne izazivaju apetit. Međutim, nekoliko hotelskih restorana nudi jedinstvena iskustva zbog kojih se isplati proputovati i s kraja na kraj svijeta.

Velassaru Resort (Maldivi)

Luksuzni privatni restoran nudi specijalitete sa jedinstvenog satay roštilja, a stolice na plaži, napravljene od pijeska, nude jedinstven ugođaj.

Longitude 131 (Australija)

Gosti ovog luksuznog hotela mogu uživati u romantičnoj večeri uz svijeće, sa pogledom na jedno od australskih čuda prirode - Ayers Rock.

Restoran u ponudi sadrži i domorodačka jela od krokodila, kengura i baramundija, dok tradicionalni instrument didgeridoo i plesni performansi pružaju kratki uvid u lokalnu aboridžinsku kulturu.

Soneva Kiri Resort (Tajlandski zaljev)

Nakon što se smjeste u udobne separee od bambusa, gosti bivaju podignuti na visinu od šest metara kako bi mogli večerati iznad šumske krošnje i uživatu i pogledu na prašumu. Vješti konobari, poput Tarzana, donose narudžbe prebacujući se s drveta na drvo putem zip linea.

Hotel Ristorante Grotta Palazesse (Italija)

Smješten u krečnjačkoj pećini, ovaj obalni restoran u Polignanu a Mare, na Jadranskom moru, godišnje privlači hiljade posjetilaca u periodu od maja do oktobra.

Na visini od 22 metra iznad mora, gosti uživaju u nevjerovatnom pogledu još od 18. stoljeća. U restoranu se služe mediteranska i morska jela.

Conrad Maldives (Maldivi)

Nevjerovatni pogled na svijet okeana stavio je Ithaau, čuveni podvodni restoran, na sam vrh svjetskih turističkih ponuda.

Restoran se nalazi na dubini od pet metara i pruža pogled od 180 stepeni na floru i faunu koraljnog grebena.

Zanimljivo je da je djeci dozvoljen ulazak u restoran u periodu ručka, ali ne i večere.

Treetops Lodge (Rotorua, Novi Zeland)

Specijaliteti iz divljine Novog Zelanda privlače učesnike safarija da odmore od puta i posmatranja divljih životinja. Vrhunski kuhari pripremaju specijalitete od svježih i organskih namirnica, a večera se služi ispred vodopada.

Lebua (Bangkok)

Na 63. spratu gigantskog hotela sa pet zvjezdica, Sirocco, nalazi se najviši svjetski restoran na otvorenom koji pruža panoramski pogled na čitav Bangkok.

Mediteranski specijaliteti i muzika uživo doprinose romantičnoj atmosferi restorana, a gosti, zbog velike popularnosti restorana, svoje mjesto moraju rezervisati najmanje sedam dana unaprijed.