Putovanja
0

Vollo stigao na tržište BiH i omogućio online kupovinu autobuskih karata

Sponzorirani članak
Kompanija Vollo osmislila je online platformu putem koje iz udobnosti svog doma i kroz samo nekoliko jednostavnih koraka možete kupiti najpovoljniju autobusku kartu.

Uz online kupovinu, Vollo.ba nudi usporedbu cijena različitih prijevoznika, informacije o dužini i toku putovanja, opremljenosti busa i usputnim stajanjima.

"Tržište je još uvijek preko 90% tradicionalno. Povezivanjem svih prijevoznika online, putniku se daje mogućnost odabira prijevoza i kombinacija ruta. Prednost su: detaljan sadržaj o ruti, preporuke i savjeti te jednostavnost kupovine i online plaćanje. Time putniku nudimo kvalitetan izbor i uslugu. Također mu dajemo i razlog da se ponovno vrati na našu stranicu", objašnjava suosnivač Marko Jukić.

Misija Vollo tima je učiniti putovanje jednostavnijim, transparentnijim i svima pristupačnim. Iza cijelog projekta stoje nekadašnji kolege, a danas poslovni partneri i prijatelji: Marko Jukić, Darko Škulj, Igor Pravdić i Aleksandar Ruski.

S obzirom na to da su iz prve ruke upućeni u nesređenu situaciju na području autobusnog prijevoza u BiH, odlučili su doskočiti izazovima u aspektu organizacije prijevoza i kupovine karata.

Trenutno se u Vollo tražilici nalazi preko 70 hiljada linija i 2,2 miliona kombinacija za putovanje autobusom u dvadesetak evropskih zemalja. Uz pomoć preko 100 partnera, Vollo je autobuskim linijama uspio povezati cijelu Hrvatsku te sjevernu i južnu Europu. Sada to čini i s prijevoznicima u BiH. Uskoro bi se platforma trebala obogatiti informacijama o drugim oblicima prijevoza, kao što su: avion i voz.

"Iako vlada velika zainteresovanost vodećih busnih prijevoznika, pozivamo ostale da se jave za besplatnu integraciju. Također, budući da smo u fazi rasta, zainteresovani smo za zapošljavanje kako bi upotpunili svoj tim developera i dizajnera, kao i voditelja prodaje i marketinga ", ističu iz Vollo kompanije.

Za dodatne informacije i rezervaciju svojih karata posjetite vollo.ba.