{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodeći svjetski turistički vodič Lonely Planet: Plaža Jaz uz Sea Dance najbolja u Evropi

19.6.2015. u 11:00
2
15
Vodeći svjetski turistički vodič Lonely Planet: Plaža Jaz uz Sea Dance najbolja u Evropi
2
Vodeći svjetski turistički vodič Lonely Planet: Plaža Jaz uz Sea Dance najbolja u Evropi
Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, nakon posjete prošlogodišnjem Sea Dance festivalu, proglasio je plažu Jaz za najbolju plažu Evrope, uvrstivši je na prvo mjesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, pozicionirajući Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije.
"Ovo je još jedna potvrda da smo prilikom odabira lokacije za morsko izdanje EXIT festivala, birali dobro i naspram Petrovaradinske tvrđave, koja važi za jednu od najboljih koncertnih lokacija na svijetu, prepoznali pravi potencijal Jaza, koji pruža jedinstvenu mogućnost da se na jednoj lokaciji objedini nekoliko različitih festivalskih segmenata - od koncertnog prostora, kampa i predivne pješčane plaže za odmor i uživanje tokom dana", izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

U svom članku, ovaj renomirani turistički vodič, kojeg godišnje koristi više od 300 miliona ljudi prilikom izbora najboljih destinacija za putovanje, naveo je da je plaža Jaz uz Sea Dance festival, aktuelnog nosioca titule Najboljeg evropskog festivala, najbolje mjesto provoda za sve one koji tokom svog boravka žele da osjete čari ljetne avanture. Kako se navodi u tekstu, pored Jaza, ne postoji bilo koje drugo mjesto na koje bi trebalo otići na muzički festival.

U opisu plaže se i navodi da je Jaz smješten u neposrednoj blizini Budve, koju krasi očaravajući Stari grad i Citadela, koja se tokom ljeta pretvara u pozorišnu scenu pod otvorenim nebom u okviru festivala Grad teatar. Za sve ljubitelje adrenalina, koji ovog ljeta posjete Crnu Goru i Jaz, Lonely planet preporučuje dnevne izlete, među kojima je i obavezni rafting kanjonom Tare.

Podsjetimo, Lonely Planet, je još prošle godine u majskom izdanju magazina, smjestio Sea Dance festival u Budvi na drugo mjesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi, a nakon posjete festivalu, kao i plaži Jaz, nisu krili svoje oduševljenje ljepotama crnogorske obale.

Ovaj uticajni turistički vodič, se na ovaj način pridružio spisku vodećih svjetskih medija, koji u svojim izvještajima o Sea Dace festivalu pišu i o predivnoj crnogorskoj obali, kao pravom neotkrivenom biseru Jadrana.

Lonely Planet godišnje izda više od 500 publikacija na osam svjetskih jezika. Ova medijska grupa obuhvata tematske publikacije o putovanjima, TV programe o svjetskim destinacijama, izuzetno posjećen website, mobilne aplikacije, kao i mjesečni magazin Lonely Planet Traveller koji izlazi na pet jezika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: