Putovanja
21

Vlašić: Kvalitetno pripremljene staze i brojne atrakcije

FENA
Na Vlašiću je sve spremno za naredni vikend.
Foto: FENA
Foto: FENA

Ski liftovi Babanovac i Markovac su s redovnim radom počeli već prošlog vikenda, pa su svi oni koji su imali mogućnost boraviti na ovoj planini prethodnih sedam dana, mogli i uživati u njenim ljepotama, ali i kvalitetno pripremljenim ski stazama.

Foto: FENA
Foto: FENA

Svaka noć, kada to temperature zraka dozvoljavaju, koristi se za proizvodnju vještačkog snijega, posebno na završnoj padini centralne staze ski lifta Babanovac, na kojoj se inače uvijek i javljaju prva oštećenja.

Foto: FENA
Foto: FENA

Vlašićki ugostitelji ovaj period, pred božićne i novogodišnje praznike, koriste da velikim pogodnostima dovedu goste.

Hoteli Blanca i Vlašić, te pansion Relax se izdvajaju u toj ponudi, a očekuje se da im se uskoro pridruže i drugi.

Lijepo vrijeme gosti koriste za predah i kvalitetan obrok na terasama Vlašićke kolibe i pansiona Šalak.

Foto: FENA
Foto: FENA

Ovih dana se realiziraju i aktivnosti na instalaciji još dvije kamere koje će svim zainteresovanim putem interneta uživo prenositi video sa Vlašića.

Predstojećeg vikenda, još jedna atrakcija će zauzeti svoje mjesto u ukupnoj turističkoj ponudi. Radi se o balonu na topli zrak koji će gostima na centralnom platou ispod vlašićke skakaonice ponuditi pogled s 40-50 metara visine iznad tla.

Foto: FENA
Foto: FENA

Također, tradicionalna manifestaciju S(h)ankanje bit će održana 20., 21. i 22. decembra, a za nju ove godine vlada veliki interes.

Travničko udruženje "Krug" obavlja završne pripreme za, također tradicionalni, doček Nove godine na otvorenom. Najavljuju organizaciju višednevnog programa koji počinje 29. decembra i završava 2. januara.