|

Više od 10.000 posjetitelja proslavilo Novu godinu na Vlašiću

Više od 10.000 posjetitelja proslavilo Novu godinu na Vlašiću
181
F
FENA
1.1.2019. u 15:24
48
komentara
181

dijeljenja
Više od 10.000 posjetitelja proslavilo Novu godinu na Vlašiću Foto: Arhiv/Klix.ba
Više od 10.000 posjetitelja iz BiH i inozemstva proslavilo je Novu godinu na Vlašiću, gdje je bio organiziran i doček na otvorenom, uz spektakularan vatromet koji je trajao 20 minuta, naveli su iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK).
Direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević kazao je da je Vlašić prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija, koja svake godine okupi posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

"Mi smo u novu godinu ušli sa zabavama i na otvorenom, i u zatvorenom. Svi posjetitelji imali su priliku uživati u dočeku i proslavi Nove godine na platou Babanovca, a nakon toga su se vratili u svoje hotele ili vikendice, gdje su, također, u privatnim aranžmanima organizirane odlične zabave koje su trajale do jutarnjih sati", kazao je Matošević.

Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike na Vlašiću rezerviraju se još u ljetnom periodu, a početkom decembra svi su već bili popunjeni.

"Prije desetak dana službeno smo otvorili skijašku sezonu na području centralne Bosne i od tada se ski liftovi na Vlašiću nisu gasili. Ove zime uvjeti za skijanje puno su bolji od prethodne, a nadam se da će to potrajati tokom cijele zimske sezone", naglasio je Matošević.

I ove sezone, Turistička zajednica stavila je u funkciju turističko-informativni centar na Vlašiću u kojem posjetitelji mogu dobiti sve neophodne informacije, dok im sezonska ambulanta omogućava pravovremenu medicinsku njegu.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...