|

Upoznajte Indiju, zemlju bogate kulture i živopisnih krajolika

Upoznajte Indiju, zemlju bogate kulture i živopisnih krajolika
13
Klix.ba
27.11.2012. u 17:00
5
komentara
13

dijeljenja
1/12 Taj Mahal
2/12 Težak posao ribara
3/12 Strao selo Hampi
4/12
5/12 Tradicionalne indijske borbe
6/12 I ljudi i životinje odmaraju
7/12
8/12 Indijke peru veš
9/12
10/12
11/12
12/12
Indija je predivna zemlja bogate kulture i živopisnih krajolika. Njenu ljepotu želio je predstaviti i fotograf Nicolas Chorier koji je devet godina snimao po Indiji specijalnim aparatom koji je pričvrstio na zmaja te tako fotografisao iz ptičije perspektive.
"Fotografije načinjene iz zraka daju potpuno novu viziju, novu perspektivu i novi način razumijevanja krajolika i historijske baštine", kazao je Nicolas, dodavši da svaka fotografija otkriva nešto novo, uzbudljivo i magično.

Još u djetinjstvu njegova velika ljubav je bila fotografija, a najviše je uživao u puštanju zmajeva. Odlučio je te dvije ljubavi spojiti u jednu. Danas 47-godišnji Francuz živi u Indiji, gdje pravi zmajeve te, kada su pogodni vremenski uslovi, na njih pričvršćuje kameru i snima nevjerovatne prizore.

"Uvijek moram paziti na atmosfersku temperaturu, vjetar, električne žice i sve ostale prepreke", kazao je Nicolas, dodavši da takvim načinom snimanja prizora on štiti i okoliš.

"Umjesto da snimam iz helikoptera ili balona ja to činim uz pomoć zmaja, daljinskog upravljača pomoću kojeg okrećem kameru i malog videomonitora uz pomoć kojeg pratim prizore", istakao je fotograf.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...