Touch screen
2

U Trebinju postavljeni digitalni info kiosci

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Trebinju je danas na tri frekventne lokacije završeno postavljanje touch screen digitalnih kioska koji posjetiocima pružaju besplatan pristup svim informacijama o turističkoj ponudi grada, ali i institucija u kojima su postavljeni.

U Turističkoj organizaciji Trebinja navode da su digitalni kiosci postavljeni u Muzeju Hercegovine, Kulturnom centru i na Autobuskoj stanici, napominjući da je riječ o najsavremenijim i najfunkcionalnijim digitalnim informativnim sistemima opremljenim touch screen tehnologijom.

"Kao osnova funkcionisanja kioska postavljena je platforma zvanične web adrese Turističke organizacije grada Trebinja, koja je koncipirana tako da korisnicima omogući jednostavnije snalaženje i dostupnost važnih informacija cjelokupne turističke ponude sa opširnijim opisima i navigacijama do lokacija turističkih atrakcija", ističu u Turističkoj organizaciji.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Osnovni cilj projekta je razvoj i unapređenje promotivne i turističko-informativne djelatnosti, te podizanje nivoa pružanja usluga i upotpunjavanje sadržaja boravka turista koji posjećuju grad.

Projekat "Unapređenje turističko-informativne i promotivne djelatnosti postavljanjem touch screen digitalnih kioska" Turistička organizacija grada Trebinja realizovala je uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.