|

U Tokiju otvoren prvi kafić u kojem se gosti druže sa svinjama

U Tokiju otvoren prvi kafić u kojem se gosti druže sa svinjama
103
Klix.ba
26.4.2019. u 09:44
44
komentara
103

dijeljenja
U Tokiju otvoren prvi kafić u kojem se gosti druže sa svinjama Foto: Facebook
Kafići u kojima se gosti mogu družiti s mačkama prisutni su u cijelom svijetu, a Japan je odlučio otići korak dalje i u Tokiju otvoriti prvi kafić u kojem se gosti mogu družiti sa svinjama.
Kafić Mipig od marta je dom malih svinja koje mogu stati u šolju za čaj, piše CNN. Glasnogovornik ovog kafića naglašava da nije riječ o specifičnoj vrsti svinja i kaže da goste treba upozoriti da su to mlade svinje koje vremenom rastu i postaju veće.

Foto: Facebook Foto: Facebook


Mipig je nastao kao rezultat kampanje Camp-Fire, stranice za crowdfunding koja je slična stranici GoFundMe. Osnivači su se nadali da će sakupiti 18.000 dolara za ovaj projekt, a na kraju su sakupili duplo više od planiranog iznosa.

Svinje su veoma popularni kućni ljubimci u SAD-u, naročito među slavnim osobama. Paris Hilton je svinju često dovodila na crveni tepih, a Ariane Grande je svog ljubimca Piggyja Smallza predstavila u jednom videospotu. Međutim, u Japanu se svinje ne smatraju kućnim ljubimcima.

Foto: Facebook Foto: Facebook


"Voljeli bismo da Japanci bolje upoznaju ove životinje te da one eventualno postanu voljeni članovi njihove porodice", kažu osnivači Mipiga.

U Japanu već postoje kafići u kojima se gosti mogu družiti s psima, sovama, ježevima pa čak i sa Mumijevima.

Foto: Facebook Foto: Facebook


"Njihovi nosići su hladni, a tijela topla. Preslatko", rekao je jedan oduševljeni posjetilac kafića Mipig.

London je već isprobao ovaj koncept 2015. godine kada je održan "pignic" na kojem su se posjetioci mogli družiti sa svinjama. Međutim, bilo je to ograničeno iskustvo koje ste mogli doživjeti samo tada, dok je Mipig kafić u Tokiju otvoren na neodređeno vrijeme.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...