Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kad zicaru naprave nek se jave.
stvarno bezveze, takvu prirodu ima svaka zemlja svijeta a ni arhitektura nije nesto posebno....realno ima u BiH pogotovo sta se prirode tice dosta ljepsih mjesta..
bezveze
Da je od zlata... niko nije blesav fasistima na noz. Plus mozes poslije bacit mobitel i laptop i moras mijenjat sve kartice i passworde jer su provaljeni.
Isto rajvosa.
Zanimljive su mi slčnosti Islama i Pravoslavlja ... džamije na primjer... bile one stare ili malo novije, velika većina se drži srbsko-vizantijskog stila, .... krov je obavzno kupola što simbolično pretstavlja nebesa. Čak i kad klanjaju, to je jedna vrsta lijene metanije.
@rajvosa1 Govorim i o novim džamijama .... u Australiji, Sjedinjenim Državama, Kanadi ... ako lokalna islamska zajednica ima sredstava, izgrade je kako treba, u vizantijskom stilu.
@Vukan hmm ne bih rekao. Ovdje na Balkanu svakako je velik osmansko-vizantijski uticaj zbog blizine i osvajanja. Dok u Americi recimo džamije i crkve više liče na neku stambenu (malo stariju) zgradu. Vjera i kultura se miješaju skupa, teško da utiču jedna na drugu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)