{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Turistički" plan Napulja s ubistvima koja je počinila mafija

F
3.3.2008. u 17:39
0
0
"Turistički" plan Napulja s ubistvima koja je počinila mafija
0
"Turistički" plan Napulja s ubistvima koja je počinila mafija
Plan Napulja s obilježenim mjestima ubistava koje je počinila lokalna mafija, Camora, čiji su autori studenti umjetnosti, uskoro će biti dijeljen na ulicama ovoga talijanskog grada, prenijele su agencije.
"Na karti centralnoga i istočnog dijela Napulja, osmišljenoj u vidu prospekta, precizno su obilježena mjesta i datumi ubistava koje je počinila Camora, kao i imena ubijenih kojih je u periodu 2005.-2007. bilo oko 40", izjavio je Oracio Macco, jedan od autora plana.

"Naš cilj je kritika i skretanje pažnje na moć koju mafija ima nad gradom", rekao je on.

Plan će besplatno biti dijeljen stanovnicima grada, ali i turistima kako bi se ukazalo na činjenicu da Napulj nije samo grad sa lijepim spomenicima, već i prijestonica kriminala, naveo je on.

"Željeli bismo da ovim planovima snabdijemo i turističke agencije, ali nismo sigurni da bi ih prihvatile. Kriza sa smećem već je raširila veoma lošu sliku o gradu u inozemstvu", kazao je Macco.

Camoru koja operira Napuljem i regijom, jednim od najsiromašnijih u Italiji, čine brojni klanovi koji u regiji Kampanije imaju oko 5000 pripadnika.

Za hroničnu krizu sa smećem u Napulju, koja je dostigla vrhunac u januaru, velikim dijelom odgovorna je upravo Camora koja pod svojom kontrolom drži ovu komunalnu službu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: