Velika posjećenost
49

Turisti preplavili plažu Bačvice u Splitu, napravili predah pred još jednu ludu noć na Ultra Europe

I. S.
Foto: Pixsell/Ivana Ivanović
Foto: Pixsell/Ivana Ivanović
Veliki broj turista preplavio je plažu Bačvice u Splitu. Odlučili su napraviti predah pred još jednu ludu noć na festivalu Ultra Europe.
Organizatori su kazali da tokom ovog vikenda očekuju više od 140.000 partijanera iz 143 zemlje svijeta. Ultra Europe odavno je postao jedan od najvažnijih događaja za publiku koja voli elektronsku muziku.

"Građani Splita moraju prepoznati da je ovo projekt koji privlači cijeli svijet. Ultra se organizira u velikim gradovima kao što su Tokio, Miami i Rio, a među njima je Split. Mogu potvrditi da je splitska Ultra najjači festival iza Miamija, koji se organizira već 25 godina", rekao je direktor festivala Joe Bašić.

Večeras će nastupiti Steve Aoki, Timmy Trumpet, DJ Snake, Tchami, Nora En Pure, Mykris i drugi. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da prvi dan festivala nisu zabilježili značajniji negativni sigurnosni događaji u smislu narušavanja javnog reda i mira.

Privedeno je ukupno 98 osoba od čega je 58 stranaca većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga. Tokom prve večeri naplaćeno je 65 hiljada eura novčanih kazni.